1610308.jpg
Yksinkertainen on yleensä parasta ja pätee kyllä tähän kakkuun täytteineen; ehdoton suosikkini.

Suklaa-banaanitäytekakku

Tarvitset pohjaan:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
n ½ dl leivontakaakaota
  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  • Lisää kiehuva vesi koko ajan vatkaten
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia (kokeile kypsyys tikulla)
  • Kumoa kakku melko pian uunista pois ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä
Tarvitset täytteeseen:
3 isoa banaania
1 dl ananasmehua tai muuta hapanta, ettei banaani tummu
kermaa vatkattuna (ei mitenkään välttämätön)
kostutukseen ananasmehua, appelsiinimehua, maitoa, jaffaa tai muuta vastaavaa
  • Paloittele banaanit pieneksi tai survo sauvasekotiimella
  • Kaada ananasmehu banaanien päälle ja sekoita
  • Leikkaa kakku niin, että täytettä saa kahteen väliin
  • Kokoa kakku paistovuokaan, kostuta mikäli näet sen tarpeelliseksi (banaanitäyte on itsessään aika kostea). Laita molempiin väleihin banaanitäytettä ja kermavaahtoa (mikäli haluat).
  • Anna tekeytyä seuraavaan päivään jääkaapissa
Tarvitset kuorrutukseen:
Levy taloussuklaata
Mantelimassaa
Kermavaahtoa
  • Kumoa kakku sopivalle lautaselle
  • Kaulitse mantelimassa leivinpaperin päällä tomusokerin kanssa ohueksi levyksi ja aseta se kakun päälle (ei välttämätöntä, mutta näin suklaasta saa tasaisen)
  • Sulata suklaa vesihauteessa - itselläni se ei ikinä onnistu (yritän saada suklaasta helpommin leikattavaa lisäämällä kermaa tai voita; joskus se onnistuu, joskus ei - hyviä vinkkejä kaivataan)
  • Levitä sulatettu suklaa kakun päälle
Koristelin kakun itsetekemilläni marsipaaniruusuilla sekä tomusokerilla, reunoille pursotin flora vispiä.

-j