Yksinkertainen on yleensä parasta ja pätee kyllä tähän kakkuun täytteineen; ehdoton suosikkini.
Suklaa-banaanitäytekakku
Tarvitset pohjaan:
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kiehuvaa vettä
n ½ dl leivontakaakaota
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Lisää kiehuva vesi koko ajan vatkaten
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia (kokeile kypsyys tikulla)
- Kumoa kakku melko pian uunista pois ottamisen jälkeen ja anna jäähtyä
3 isoa banaania
1 dl ananasmehua tai muuta hapanta, ettei banaani tummu
kermaa vatkattuna (ei mitenkään välttämätön)
kostutukseen ananasmehua, appelsiinimehua, maitoa, jaffaa tai muuta vastaavaa
- Paloittele banaanit pieneksi tai survo sauvasekotiimella
- Kaada ananasmehu banaanien päälle ja sekoita
- Leikkaa kakku niin, että täytettä saa kahteen väliin
- Kokoa kakku paistovuokaan, kostuta mikäli näet sen tarpeelliseksi (banaanitäyte on itsessään aika kostea). Laita molempiin väleihin banaanitäytettä ja kermavaahtoa (mikäli haluat).
- Anna tekeytyä seuraavaan päivään jääkaapissa
Levy taloussuklaata
Mantelimassaa
Kermavaahtoa
- Kumoa kakku sopivalle lautaselle
- Kaulitse mantelimassa leivinpaperin päällä tomusokerin kanssa ohueksi levyksi ja aseta se kakun päälle (ei välttämätöntä, mutta näin suklaasta saa tasaisen)
- Sulata suklaa vesihauteessa - itselläni se ei ikinä onnistu (yritän saada suklaasta helpommin leikattavaa lisäämällä kermaa tai voita; joskus se onnistuu, joskus ei - hyviä vinkkejä kaivataan)
- Levitä sulatettu suklaa kakun päälle
-j
Kommentit