Tein tänään tällaisia mokkapaloja ylioppilasjuhliini. Etsin vuodatuksesta jonkinlaista perusohjetta mokkapaloille (löytyy täältä) ja sitten vähän säätelin sitä omaan makuni sopivaksi; kunnia alkuperäiselle reseptille, en ole koskaan syönyt näin hyviä mokkapaloja :D
Rommilla maustetut mokkapalat
Pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
1 1/4 dl maitoa
2 rkl tai maun mukaan hiukan enemmän (vähensin määrän maidosta) tummaa rommia (esim. Baltic Strong Dark Rum 37,5%)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
250 g margariinia
5 rkl leivontakaakaota
4½ dl vehnäjauhoja
Päällys:
n 5 dl tomusokeria
n 25g margariinia
10 rkl kahvia
3/4 dl leivontakaakaota
kookoshiutaleita
- Lämmitä uuni 200 asteeseen, laita pellille leivinpaperi
- Valmistelut: sekoita kuivat aineet keskenään (ei sokeria), sulata margariini ja anna hiukan jäähtyä
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Lisää jauhot siivilän läpi sekä maito, rommi ja margariini
- Sekoita (kaikissa ohjeissa sanotaan yleensä, että sekoita varovasti; minä en ole koskaan niin oppinut tekemään ja ihan hyvää tuli vaikka sähkövatkaimen hiljaisimmalla vaihteella vielä tässäkin vaiheessa vatkasin)
- Kaada taikina pellille
- Paista n 20 min (käännä peltiä välillä, mikäli uuni ei paista tasaisesti), itse en koskaan muista katsoa kelloa kun laitan paistokset uuniin ja tässäkin tapauksessa selvitin kypsyyttä koktailtikulla tökkimällä
- Kypsää pohjaa yritin ensin saada pöydälle kääretortun tapaan kumottua, mutta kun se ei onnistunut laitoin suurelle tarjottimelle leivinpaperin, tarjottimen pellin päälle ja käänsin koko systeemin ylösalaisin jäähtymään
- Valmista päällys: mittaa kahvi, margariini, tomusokeri ja kaakao kattilaan ja lämmitä; sekoita tasaiseksi
- Levitä pohjan päälle ja sirottele kookoshiutaleet päälle välittömästi
Kuvaa varten koristelin suklaaherkun itsetehdyllä marsipaaniruusulla, joka antaa mokkapalalle hiukan juhlallisuutta ;)
Kommentit