Löysin raparperiporeen ohjeen äidin salaisista reseptiarkistoista ja halusin siitä tervetuloa-maljat ylioppilasjuhliini. Hyvää siitä tulikin!! (Anteeksi hiukan huono kuva, en tajunnut ottaa pelkästä juomasta kuava, niin piti etsiä juhlan aikana otetuista kuvista...)

1610517.jpg

Tarvitset:
2 l vettä
2 l raparperinpaloja
500 g sokeria
1 iso sitruuna (pestynä ja viipaloituna) tai nippu mintunoksia
3 tl sitruuna- tai viinihappoa

1 l mansikoita tai vadelmia

  • Kiehauta vesi ja sekoita siihen kaikki ainekset mansikoita lukuunottamatta.
  • Lisää mansikat jäähtyneeseen seokseen.
  • Anna maustua seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
  • Siivilöi ja pullota.
Tarjoile laimennettuna sitruunakivennäisvedellä - tuoreet mansikat olisivat varmasti oiva koriste tähän juomaan ;) Harkittiin 'laimentamista' myös kuohuviinillä, mutta hylättiin sitten ajatus ja tarjoiltiin juoma alkoholittomana vaihtoehtona.

-j