maanantai, 2. kesäkuu 2008
Löysin raparperiporeen ohjeen äidin salaisista reseptiarkistoista ja halusin siitä tervetuloa-maljat ylioppilasjuhliini. Hyvää siitä tulikin!! (Anteeksi hiukan huono kuva, en tajunnut ottaa pelkästä juomasta kuava, niin piti etsiä juhlan aikana otetuista kuvista...)
Tarvitset: 2 l vettä
2 l raparperinpaloja
500 g sokeria
1 iso sitruuna (pestynä ja viipaloituna) tai nippu mintunoksia
3 tl sitruuna- tai viinihappoa
1 l mansikoita tai vadelmia
- Kiehauta vesi ja sekoita siihen kaikki ainekset mansikoita lukuunottamatta.
- Lisää mansikat jäähtyneeseen seokseen.
- Anna maustua seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
- Siivilöi ja pullota.
Tarjoile laimennettuna sitruunakivennäisvedellä - tuoreet mansikat olisivat varmasti oiva koriste tähän juomaan ;) Harkittiin 'laimentamista' myös kuohuviinillä, mutta hylättiin sitten ajatus ja tarjoiltiin juoma alkoholittomana vaihtoehtona.
-j
Kommentit