Fudge
Tarvitset:
n 10 dl sokeria hienoa tai erikoishienoa sokeria
1 purkki maitotiivistettä (kondensoitu maito, yksi purkki tarkoittaa normaalin hernekeittopurkin kokoista purkkia, itse korvasin puuttuvan määrän tavallisella maidolla)
n. 50 g voita
n. neljä palaa tummaa suklaata
1 purkki (200 g) Marshmallow Fluffia eli vaahtokarkkilevitettä (tätä on aika vaikea ellei mahdoton löytää Suomesta; itse sattumalta törmäsin kyseiseen mössöön Jumbon Citymarketissa, jossa oli jonkinlaisena kausituotteena myynnissä...)
350 g tummaa suklaata
pähkinää tai rusinoita tai keksin muruja jne maun mukaan
- Mittaa sokeri, maitotiiviste, voi ja muutama pala tummaa suklaata kattilaan (mielellään teflon)
- Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen
- Keitä seosta 5-7 minuuttia koko ajan sekoittaen
- Sammuta levy ja lisää tumma suklaa, vaahtokarkkilevite ja pähkinät (käytin saksanpähkinöitä)
- Levitä seos jäähtymään voideltuun astiaan (käytin suorakaiteen muotoista metallivuokaa, joka oli n 25cm x 35 cm)
- Paloittele, kun fudge on jäähtynyt jonkin verran.
- Fudgen voi pakastaa, mutta jääkaappia sille ei jostain syystä suositella.
Mikäli joku löytää puodin, jossa myydään Marshmallow Fluffia, niin olisin hyvin kiitollinen, jos hän siitä minulle kertoisi.
-j
Kommentit