1610306.jpg

1610303.jpg

Löysin ohjeen Joka kodin leivontakirjasta ja ajattelin, että nämähän olisivat juuri sopivan juhlavia ylioppilasjuhliin. Vähän työläitä tehdä, mutta osoittautuivat sitten suurimmaksi suosikiksi pikkuleipien joukossa.

Tarvitset:
300 g voita
2 ½ dl tomusokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniliinisokeria
7 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta

kiinnittämiseen keltuainen

  • Sotke voi, tomusokeri, suola ja vaniliinisokeri tasaiseksi (älä vaahdota)
  • Lisää jauhot ja sekoita nopeasti
  • Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen kaakaojauhe
  • Voit antaa taikinan kovettua jääkaapissa suojattuna hetken aikaa mikäli se on tarpeen
  • Nyt alkaa se hermoja repivä vaihe, eli siis kootaan pikkuleivät: jaa molemmat taikina vielä kahtia ja siirrä yksi taikinamöykky kutakin väriä syrjään.
  • Kaulitse puukapuloita (n 8 mm) avuksi käyttäen taikinakimpaleet levyiksi (puukapulat eivät ole välttämättömät, itse heitin ne sivuun jossakin vaiheessa).
  • Leikkaa levyistä n 8 mm levyisiä suikaleita ja kokoa niistä pötkö niin, että muodostuu shakkiruutukuvio, käytä kiinnittämiseen keltuaista
  • Kaulitse lopputaikinasta n 5 mm:n pakuinen levy, voitele se keltuaisella ja kääri shakkiruututanko siihen (ks kuvat yläpuolelta)
  • Viipaloi terävällä veitsellä mieleisesi paksuisia pikkuleipiä ja asettele ne pellille
  • Paista 180 asteessa kunnes ne ovat kypsiä (n 12 min)
En suosittele heikkohermoisille ja suosittelen varaamaan tarpeeksi aikaa näiden tekoon ;)

-j